Info

Minä itse


Olen nimeltäni Eija Halonen. Olen syntynyt 1987 joulukuussa, Joensuussa.

Asumme avomieheni kanssa Joensuussa. Perheeseen kuuluu myös neljä kissaa, Iines, Cora, Inyë ja Haldir sekä koira Javi.

Lapsesta asti piirtäminen on ollut ykkösharrastukseni. Muistan vieläkin kun sain kummiltani ensimmäiset vesivärini jossain 5 vuoden iässä. Kello oli jo melko paljon mutta en suostunut menemään nukkumaan ennen kuin olin saanut kokeilla värejä. Lapsena piirsin lähinnä hevosia. Muut piirsivät kissoja, ihmisiä ja kukkia, mulla aiheena oli aina hevonen.

Kaikenlaisia tekniikoita tuli jo lapsena kokeiltua, aina lyijykynistä öljyväreihin asti. Onneksi vanhempani tukivat minua taideharrastuksessa alusta asti ja ostivat minulle värejä ja papereita.

Kuvassa käsityökurssilla maalattu tyyny ja hevonen aiheena tietenkin. Olisinko ollut ehkä 6-7 vuotias tätä tehdessä.

Hevoset ovat myös kuuluneet lapsesta asti elämääni. Lapsena siskoni kävi läheisellä ravitallilla hevosia hoitamassa ja totta kai manguin aina mukaan. Sisko parka sitten joutui raahaamaan mua mukanaan hevosia katsomaan :D Ja voi sitä onnea kun pääsi edes istumaan hevosen selkään.

Ala-asteelle mentäessä pääsin ratsastustunneille välillä, eniten tuli kyllä käytyä naapurin ravurilla ja pienellä shettiksellä ratsastamassa kaverin kanssa. Parilla leirillä tuli käytyä, mutta muuten kävin melko vähän tunneilla.

Ylä-asteen jälkeen lähdin opiskelemaan Kiuruvedelle hevosenhoitajaksi. Kolmessa vuodessa oppi paljon ja vastaan tuli paljon erilaisia hevosia ja ihmisiä.

Valmistuttua muutin takaisin Joensuuhun ja oli harjoitteluissa eri talleilla ja reilu vuoden ajan mulla oli ihana ylläpitohevonen Vaavi.


Nykyisin hevosharrastus meinaa jäädä vähemmälle ajan ja rahanpuutteen takia. Nykyisin tulee hevosten sijasta harrastettua enemmän koiran kanssa. Javin kanssa tulee tokoiltua ja muutamissa mätsäreissä sekä koirien juoksukilpailuissa on tullut pyörähdettyä.

Javi on syntynyt 4.8.2008. Se on sekarotuinen narttu, emä on dobermanni ja isä saksanpaimenkoira-kultainennoutaja sekoitus. Luonteeltaan Javi on kaikkien kaveri, niin ihmisten kuin koirienkin ja aina valmis lenkille ja leikkimään. Melkoinen duraselpupu mikä ei meinaa välillä osata rauhoittua ollenkaan. Sitä siis joutuu aina vähän harjoittelemaan. Javi on todella nopea oppimaan, temput se oppii jo parin toistokerran jälkeen.

 

Muihin harrastuksiin kuuluu valokuvaaminen. Rakastan luonnossa liikkumista ja varsinkin kesäisin tulee käytyä patikoimassa ja valokuvaamassa kauniita maisemia.

Lisää ottamiani valokuvia löytyy valokuvaussivuilta.


Ota yhteyttä

Sähköpostin kautta voit laittaa tilauksen, hintapyynnön ja muut kysymykset.
eijantaide@katkopiirto.net