Info

Tilaaminen

Jos olet kiinnostunut tilaamaan tekemäni maalauksen tai piirroksen, suosittelen ensimmäisenä lukemaan alla olevat tilausvaiheet.


1. Etsi tai ota valokuva

Taulua varten en tarvitse nähdä eläintä livenä, hyvä valokuva riittää. Valokuva kannattaa valita huolella, koska se on pohja taulun tekemiselle. Valitse sellainen valokuva missä näkyy hyvin eläimen ilme ja kuva on valoisa. Varsinkin silmien tekeminen on minulle tärkeää, joten olisi hyvä valita sellainen kuva missä eläimen silmien väri ja valokohdat ovat näkyvillä. Valokuvan pitäisi olla tarpeeksi iso, mitä isompi sen tarkemmin pystyn taulun tekemään. Parasta on jos kuva löytyy alkuperäisenä tiedostona ilman muutoksia. Kuvan koko vaikuttaa siihen, minkä kokoisen taulun siitä voi tehdä. Jos valokuva on pieni niin silloin siitä on melko vaikeaa tehdä vaikkapa isoa öljyvärimaalausta ihan täysin fotorealismisena.
Tietenkin niissä tapauksissa jos eläin on kuollut ja kuvia on rajallinen määrä, tehdään niistä kuvista niin hyvä lopputulos kuin vain on mahdollista.

Eri kuvia voidaan myös yhdistää jos yhtä hyvää kuvaa ei löydy, esimerkiksi kaksi eri koiraa eri kuvista tai tausta toisesta valokuvasta.

Kuvausvihjeitä sivulta löytyy vinkkejä hyvän kuvan ottamiseen.

Alla oleva kuva on esimerkkinä hyvästä mallikuvasta josta olisi helppo lähteä tekemään taulua.


2. Ota yhteyttä

Kun olet löytänyt hyvän kuvan tai kuvia, ota minuun yhteyttä sähköpostilla. Kerro minulle millaista taulua olet suunnitellut. Kerro taulun koko ja tekniikka millä taulun haluaisit tehtävän. Kuvat voit laittaa jo ensimmäisen viestin liitteeksi. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla heti tarkkaa mielikuvaa haluamastasi taulusta, voimme suunnitella yhdessä koon ja tekniikan.


3. Taulun valmistuminen

Kun taulu on suunniteltu, laitetaan tilaus jonoon. Tauluni ovat melko suosittuja, joten sen takia minulla saattaa olla välillä useamman kuukauden jonot. Tilatessasi annan arvion milloin pääsen tekemään tauluasi.

En halua kiirehtiä minkään taulun kanssa, koska kiire näky aina lopputuloksessa. Sen takia lahjaksi tilatut taulut kannattaa tilata hyvissä ajoin tai ostaa lahjakortti. Lyijykynätöissä kestää n. 6-20 tuntia riippuen vaativuudesta ja koosta. Öljyväritauluissa voi tekeminen kestää jopa kolme kuukautta kaikkineen kuivumisineen.

Valmistusprosessista laitan kuvia blogiin, sieltä kaikki voivat nähdä miten tauluni syntyvät. Ainoastaan lahjaksi tilatut taulut eivät tule heti blogiin, vaan vasta sitten kun taulu on turvallisesti perillä lahjansaajalla. Laitan myös tilaajalle välikuvia sähköpostiin. Pienissä töissä pyrin laittamaan ainakin yhden välikuvan ja öljyvärimaalauksissa useamman. Vaihekuvia nähtäessä on tilaajan helpompi sanoa jos taulussa on jotain muutettavaa.

 


4. Valmis taulu

Kun taulu on valmis, lähetän tilaajan sähköpostiin kuvan. Tässä vaiheessa tauluun voidaan vielä tehdä muutoksia. Muutoksia tehdään niin pitkään kunnes tilaaja on varmasti 100% tyytyväinen lopputulokseen.


5. Maksaminen

Kun tilaaja on tyytyväinen tauluun se maksetaan. Taulua ei siis tarvitse maksaa ennakkoon. Kaikki rahaliikenne hoituu Osuuspankin laskutusohjelman kautta.

Lasku tulee tilaajan sähköpostiin. Sovittaessa voin laittaa laskun tulemaan sähköpostin sijaan paperiversiona. Laskuissa on 14 päivän maksuaika, ellei muuta sovita. Hinnat sisältävät ALV 10%.


6. Postitus

Maksun jälkeen, kun suoritus näkyy osuuskunnan laskutusohjelmassa, taulu lähtee postiin. Paperit postitetaan muovitettuna pahveissa, jolloin taulu ei pääse vahingoittumaan. Lähetän kaikki taulut pakettina, hinnat alkaen 9e taulun koosta riippuen. Postitushinta lisätään laskuun.

Osuuskunta laskutuksen takia minulta ei ole mahdollista tilata postiennakolla.


7. Lopuksi

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa että taulu on pysynyt ehjänä postituksessa. Jos lähetys on vahingoittunut kuljetuksessa, ota yhteyttä minuun sekä voit täyttää Postin vahingonkorvaushakemuksen.

Taulu näyttää aina parhaimmalta kehystettynä. Paperien kanssa kannattaa aina käyttää passepartout eli aukkopahvia ennen varsinaisia kehyksiä, ettei kehysten lasi osu työn pintaan. Öljyvärimaalausten päälle ei laiteta lasia. Suosittelen kääntymään kehysten hankkimisessa kehystysliikkeen puoleen, sieltä saat asiantuntevaa apua oikeanlaisten kehysten valitsemiseen. Ainakaan vielä tällä hetkellä en itse kehystä tauluja. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa ;)

 Otan vastaan mielelläni kuvaa taulusta kehystettynä.


Ota yhteyttä

Sähköpostin kautta voit laittaa tilauksen, hintapyynnön ja muut kysymykset.
eijantaide@katkopiirto.net